« logo-image

Ge hunden en egen sovplats

Även om du har en hund som mer än gärna får sova i din säng eller i soffan eller var den vill, så är det inte fel att låta den få en egen sovplats, genom att satsa på att köpa en hundbädd. På husdjursrevyn.se kan du jämföra olika hundbäddar. En vuxen hund behöver sova mellan 12–18 timmar per dygn för att må bra, och de sover ännu mer i valp- och unghundstadiet. Sedan när de börjar bli gamla så får de ökat sömnbehov igen. Hundbädden som du köper ska du ställa på en lugn plats samt att de ska få vara i fred där, så om du har barn, låt dem inte röra hunden då den ligger i sin egen bädd.

Placeringen är lika viktig som själva bädden

En hund behöver lugn och ro och det är inte alltid lätt att hitta rätt plats att vila på, framför allt om det är mycket spring i hemmet. Lugn och ro behöver dock inte innebäras att du separerar hunden från där du är. Hunden vill ju gärna känna trygghet genom att vara nära familjen. Men att låta hundbädden stå i ett hörn är bra samt att  lära framförallt barn, att när hunden ligger i sin hundkorg ska man låta den vara. Klappa och gulla med hunden kan man göra när den är vaken, för när den sover vill den sova.

Hitta rätt hundbädd

Den hundbädd du ska köpa till din hund, ska baseras på storlekken på hunden. Den ska inte vara för stor eller för liten. Den bör inte heller vara för hård, då det kan göra att hunden får problem med leder och annat.

13 Dec 2020