« logo-image

Varför använda kollagenpulver?

Kollagen är något som kommit och gått inom hälso- och välmåendebranschen med experter som indikerar att det kan hjälpa hud, ben, leder, naglar, bindväv och muskelåterställning. Även om det är ett naturligt förekommande, strukturellt protein, kan det också konsumeras i form av kompletterande pulver. Det finns även kollagen i andra former samt att det även kan vara med i olika skönhetsprodukter, ofta anti age krämer med mera. Du kan på Fitnessfrank läsa mer om just kollagenpulver. 

Varför ta kollagen?

Människor kan välja att ta kollagenpulver av olika hälsoskäl.  Kollagenpulver är väl lämpat för personer som vill öka sitt intag av högkvalitativt protein eller de som vill bygga eller reparera muskelvävnad eller förbättra hudens hälsa. Kollagenpulver är lätt att lägga till din kost eftersom det passar bra med många rätter.

Osmaksatt kollagenpulver är lätt att lägga till i soppor, smoothies, havregryn och till och med yoghurt för ett enkelt sätt att öka ditt intag. Den är lagringsstabil med längre hållbarhet än flytande alternativ och kan tillsättas i de flesta vätskor och mjuka livsmedel. Kollagenpulver innehåller också fler kollagenpeptider per portion jämfört med flytande varianter, vilket gör att de kan ge mer av de fördelaktiga nyckelingredienserna.

Kosttillskott hjälper till att ersätta det som naturligt går förlorat genom åldrandet

Kollagen är "limmet" som håller ihop din kropp. Det utgör ungefär en tredjedel av proteinet i din kropp, visar forskning. Saken är att din kropp producerar mindre kollagen från och med trettio- och fyrtioårsåldern. Kollagenpeptider som läggs till din kost kan tjäna till att ersätta det som din kropp börjar sakna när du åldras och stödjer din allmänna hälsa.

4 Apr 2023