« logo-image

Höstputs av fönster

Jag har precis blivit klar med att putsa alla fönster hemma i mitt föräldrahem både utvändigt och invändigt. Det är ett tvådagarsjobb! Visst är det oslagbart charmigt med originalfönster, men särskilt bekvämt är det då rakt inte. Inte bara underhållet av fönstren - jag ställer upp och putsar och gör fint två gånger per år och pappa har renoverat dem ungefär en gång vart sjunde år under tiden de bott i huset. Det är vanliga, gamla träfönster med tvåglas, så särskilt isolerande är de inte heller. Förutom den estetiska faktorn så är de ganska värdelösa faktiskt. 

Nästa år byter vi fönster

Jag försöker övertala mina föräldrar att byta ut alla fönster mot underhållsfria fönster som dessutom ger suverän isolering. Det går långsamt framåt och nästa år blir det nog av. Att byta fönster är en ganska stor grej, särskilt om man bor i ett hus med massor av fönster. I längden kommer det dock att löna sig. Tänk braa på hur mycket pengar de ommer spara på mer effektiv uppvärmning! Underhållsfria fönster kräver dock inte heller något underhålla, som framgår av namnet, och putsningen av fönstren kommer vara så himla mycket enklare.

Behålla den varma känslan inomhus

Westcoast Windows har jag sett ut som firma för vårt fönsterbyte nästa år. De säljer svenska, energisnåla, underhållsfria fönster som invändigt är av trä, så att man får behålla den charmiga känslan inomhus. Det är viktigt för mamma och det kan jag förstå.

Detta var - förhoppningsvis - sista gången jag putsade alla våra gamla fönster. Det är inte ett jobb jag kommer sakna...

13 Oct 2016